Java e Europës 2020 nis me performancën e artistes suedeze AMWIN

Nisën mbrëmë aktivitet kulturore online në kuadër të Javës së Europës 2020.

Delegacioni i Bashkimit Europian ka përgatitur një sërë shfaqjesh të cilat filluan mbrëmë në orën 19.00 nën moton “Më të fortë së bashku” me performancën e artistes suedeze AMWIN.

Muzika e saj përshkruhet si një miks eklektik i pop-it, elektronikes dhe hip-hop-it. Ajo përkundrazi e cilëson atë si një fantazi mjaft të çuditshme të populluar nga njerëz të çuditshëm dhe monstra të lavdishme.

Çdo mbrëmje në faqen në Facebook të Bashkimit Europian në Shqipëri do të performojnë artistët e mirënjohur si: Diodato, AMWIN, Ramona Tullumani, Stelios Kerasidis, Andrra, Eno Peçi, dhe shumë më tepër kanë përgatitur shfaqje muzikore ekskluzive për Javën e Europës në Shqipëri.

Në Ditën e Europës, të shtunën 9 maj, Ambasadorit të BE-së Luigi Soreca do t’i bashkohet artisti shqiptar Alban Skenderaj në një koncert unik akustik për të shënuar 70-vjetorin e Deklaratës Schuman. Një paraqitje e veçantë e Al Bano-s do të mbyllë Javën e Europës 2020, të dielën 10 maj.

15 shfaqjet muzikore që do të prezantohen në internet gjatë Javës e Europës 2020 janë realizuar nga Delegacioni Europian në bashkëpunim me ambasadat e shteteve anëtare, kanë si qëllim që t’u sjellin njerëzve më shumë, solidaritet, forcë dhe rezistencë. / atsh/ KultPlus.com