Arbëreshja që kandidon për këshillin bashkiak

Maria Stefania Emmanuele nga Civita është një grua këmbëngulëse dhe e fortë, por njëkohësisht edhe e ëmbël dhe ëndërrimtare. Vajza e profesor Demetrio Emanuele, drejtor i muzeut Placco dhe revistës Katundy.

Stefania ka jetuar fëmijërinë e saj të lumtur midis Civita dhe Castrovillari dhe më pas ka studiuar në Romë, por thirrja e rrënjëve të origjinës është e fortë në fakt dhe ajo kthehet te Civita, qytezën e saj të dashur dhe i përkushtohet aktiviteteve administrative si vlerësuese e turizmit, kulturës dhe mjedisit përmes Pro loco dhe shoqatat e tjera të pranishme në territor.

Maria Stefania kërkon mbështetjen e kandidaturës saj, pasi synon të ulet në Këshillin Rajonal së bashku me De Magistris. / Gazeta Diaspora Shqiptare / KultPlus.com