Arkivoli i Mbretëreshës largohet nga Westminster Hall

Arkivoli i mbretëreshës po zhvendoset në karrocën shtetërore, e cila priste jashtë derës së ndërtesës.

Do të jetë një rrugë e shkurtër, duke kaluar Oborrin e Pallatit të Ri dhe Sheshin e Parlamentit, më pas duke “Broad Sanctuary” dhe “Sanctuary”.

Udhëtimi duhet të zgjasë rreth tetë minuta, me 142 marinarë të Marinës Mbretërore dhe gjashtë oficerë që tërheqin karrocën.

Do të ketë një roje nderi në shesh dhe një bandë Royal Marine, raporton BBC.

Në krye të procesionit janë Tubat Massed dhe Daullet e Regjimenteve Skoceze dhe Irlandeze, Brigada e Gurkhas dhe Forca Ajrore Mbretërore që numëron rreth 200 muzikantë.

Kortezhi do të marshojë me 75 hapa në minutë, një shpejtësi e rezervuar për funeralet./ KultPlus.com