Arti i modës përmes fotografive

‘Drawing on Style’ është një ekspozitë që shfaq ilustrime të rralla dhe të padukshme të modës nga vitet ’30 deri në ditët e sotme.

 Pikat kryesore të ekspozitës, shumë prej të cilave nuk kanë dalë kurrë në publik, më parë, përfshijnë veprat e mjeshtrit bashkëkohor David Downton, magjepsjen e modës të viteve 50’ nga René Gruau, punën e René Bouché, i njohur për ilustrimet e tij për Vogue, dhe veprat bashkëkohore të Jason Brooks dhe artistit për Dior, Bill Donovan, transmeton KultPlus.

Ekspozita ‘Drawing on Style’ do të mbahet në Londër në Cromëell Place nga 15-26 shtator.

Më poshtë mund të gjeni disa nga veprat e kësaj ekspozite./KultPlus.com

Carl Eric Erickson, 1935.
Illustration for Elizabeth Arden by René Bouché, 1949.
New Look Fitted Suits Furs Added by René Bouché.
The Trench Coat by René Gruau, 1950s.
Line Drawing by René Gruau, 1950s.
Summer Dress by René Bouché, 1954.
Peek & Cloppenburg Winter Coat by Gerd Grimm, 1958.
Illustration for Jacques Griffe by Pierre Mourgue, 1958.
The Long and Short of …. II by Antonio Lopez, 1967.
Party Pant Suit illustrated by Antonio Lopez, 1966.
Sporting Around by Robert Melendez, 1969.
You Can Never Be Too Rich Or Too Thin, The Duchess of Windsor by Antonio Lopez, c 1976.
Accessories by Robert Passantino, 1980s.
Manolo Blahnik Boot for Perry Ellis, illustrated by Kenneth Paul Block, 1981.
Intensity by Steven Stipelman, 1996.
Carmen Dior by David Downton, 2000.
Illustration for Yohji Yamamoto by Gladys Perint Palmer, 2000.
Jeanne Hebuterne by Andrea Ferolla, 2019.
Illustration for Saint Laurent by Jason Brooks, 2020.
Floral, Ronald van der Kemp Paris Spring Couture by Bill Donovan, 2020.
Tanel Bedrossiantz wears Jean Paul Gaultier Haute Couture I by Ali Mahdavi, 2021.