Artisti gjerman krijon imazhe qesharake duke shfrytëzuar Photoshop-in (FOTO)

Artisti dixhital është bërë hit në internet me punët e zgjuara dhe disi të ndryshuara në Photoshop.

Ai quhet Thomas Pohl, vjen nga Stuttgarti i Gjermanisë dhe ndërhyrjet e tij qesharake me Photoshop janë bërë një hit i vërtetë në Instagram, transmeton KultPlus.

Ai është frymëzuar nga filma, seriale, njerëz të famshëm nga jeta politike, kulturore dhe shoqërore dhe kultura pop në përgjithësi.

Jemi të sigurt se edhe veprat e tij të zgjuar dhe paksa të përdredhura do të të kënaqin edhe ty! / KultPlus.com

Artisti gjerman në aksion për ta ndihmuar skenën joformale kulturore

Artisti gjerman, fituesi i çmimit “Turner”, Wolfgang Tillmans, është duke shitur posterët e veprës së tij për 50 euro, në mënyrë që të mbështesë klubet e natës dhe hapësirat për art e muzikë që janë në rrezik për të mbetur jashtë biznesit për shkak të përhapjes së COVID-19.

Tillmans, të cilit i janë bashkuar edhe 40 artistë të tjerë ndërkombëtarë, përfshirë Mark Leckey, Betty Tompkins dhe Andreas Gursky, ka lansuar kampanjën për grumbullimin e mjeteve me qëllim që t’iu japë mbështetje financiare hapësirave kulturore “që mungesa e publikut po u shkakton krizë ekzistenciale”.

“Ka shumë vende që mund të mos marrin ndihmë apo të lihen jashtë pasi që janë vende informale në kulturë, në jetën e natës e në muzikë. Kam ndier një nevojë që të bëj diçka që ato të mos mbyllen përgjithmonë”, ka thënë ai.

Me përshkrimin si “ një edicion i palimituar, por i qasshëm vetëm për një periudhë të caktuar kohore” çmimi prej 50 eurosh është caktuar si një zgjedhje për të bërë artin të përballueshëm.

“Është një çmim që e bën donacionin serioz dhe është një shumë e ngjashme me atë që do të kishit shpenzuar në një nga këto hapësirat gjatë një natë”, ka thënë ai.

Posterët e qasshëm për t’i blerë përfshijnë portretin e James Baldwinit, realizuar nga Marlene Dumas, që mbështet revistën e Berlinit “Siegessaule”, një printim të Gilian Wearingut, duke mbajtur pankartën “All I Ever Wanted Was Love” për të ndihmuar klubin e natës “Renate”, përderisa shitjet nga “A Changeling Can Change” e Mark Leckey do të shkojnë për hapësirën shumëdimensionale të “ACUD MACHT NEU” po ashtu ne Berlin.

(The Guardian) /KultPlus.com