Sot 220 vjetori i lindjes së autorit të abetares së parë shqipe, Naum Bredhi Veqilharxhi

Sot është 220 vjetori i lindjes së autorit të abetareve të para shqipe me 33 germa Naum Bredhi Veqilharxhi, shkruan KultPlus.

Veqilharxhi një iluminist dhe ideolog i Rilindjes Kombëtare Shqiptare lindi më 6 dhjetor të vitit 1797, ndërkaq tash në vitin 2017-të është jubileu i 220 vjetorit të lindjes së tij.

Naum Bredhi Veqilharxhi, ishte autor i abetareve të para të shqipes me 33 germa të botuara në vitet 1844 dhe 1845. Ai ishte ndër personalitetet më për rëndësishme të Rilindjes Kombëtare, të shkollës shqipe dhe zgjimit kombëtar shqiptar./ KultPlus.com