‘Unë po ta jap gjithë botën time, të lutem sigurohu që ajo të mbetet e bukur’, fjalimi i babait që përloti botën’

Mendova se do të filloja fjalimin tim duke tu drejtuar si familja “e re” e vajzës sime, por unë mendoj se do të ishte e papërshtatshme sepse tani që ajo është e martuar me ty, ti je “familja” për të. Më beso, unë nuk e kam problem një gjë të tillë. Unë, në të vërtetë, dëshiroj që vajza ime të të ketë “ty” si përparësinë e saj tani.

Është koha që ne të spostohemi në një karrige më larg në jetën e saj. Ne si prindër do ta pranojmë me kënaqësi, por me siguri do të kërkojmë një gjë:

Të lutemi ta bësh gjithnjë të lumtur!

Unë jam më se i sigurt se ti do ta bësh atë shumë të lumtur. Ajo ndoshta do të jetë më e lumtur sesa dikur ishte këtu me ne, por si të gjithë baballarët, më mundon lumturia e vajzës sime, prandaj të them pa pushim – bëje atë të lumtur!

Ajo kurrë nuk ka qenë dhe nuk do të jetë kurrë një barrë për mua. Ajo është në fakt arsyeja pse frymëzohem dhe buzëqesh. Unë jam duke e martuar, sepse kjo është ajo që kërkon ligji i natyrës. Unë jam i pafuqishëm mbi ligjet e natyrës dhe për këtë arsye po e dërgoj atë në shtëpinë tënde. Ajo ishte lumturia e shtëpisë sime dhe tani do të ndriçojë shtëpinë tënde.

Unë po ta jap gjithë botën time. Të lutem sigurohu që ajo të mbetet e bukur.

Unë po të dorëzoj princeshën time! Të lutem sigurohu që ajo të mbetet si një mbretëreshë. Unë e kam rritur atë me djersën dhe gjakun tim dhe tani ajo është mrekullisht e përsosur.

Për të gjithë kujdesin, dashurinë, bukurinë dhe ngrohtësinë që vajza ime do të sjellë në jetën tënde, dua vetëm që lumturia e saj të kthehet – të lutem ta mbash të lumtur! Nëse herë pas here ndihet e sëmurë, kujdesu me dashuri për të! Është ilaçi që funksionon më së miri për të.

Nuk ka problem nëse nuk e shoh për muaj të tërë. Nuk më intereson nëse nuk mund të flas me të ditë për ditë. Motivi im i vetëm në jetë ka qenë lumturia e vajzës sime që tani është në duart e tua.

Të lutem, bëje të lumtur!

I nderuar dhëndër, këto fjalë mund të mos kenë shumë rëndësi për ty tani, por nëse do të jesh me fat e të bëhesh baba i një vajze një ditë, do t’i vlerësosh më mirë kur do të dallosh që çdo rrahje e zemrës tënde, ulëret e thotë – “të lutem bëje e mbaje vajzën time të lumtur”! / bota.al / KultPlus.com

‘Unë e dua gruan time ashtu siç dua të ma duan vajzën time’

Lidhja midis baballarëve dhe vajzave është aq e fuqishme saqë përcakton rrugëtimin e një vajze në jetën prej të rriture. Hulumtimet thonë se fëmijët që kishin një baba të dashur, kishin shanse më të larta për të qenë emocionalisht të sigurta, më aktive në shoqëri dhe me vetëbesim.

Etërit e formojnë të ardhmen e vajzës së tyre në shumë mënyra, kështu që ata duhet të jenë shumë të kujdesshëm dhe të bëjnë shumë përpjekje për të rritur vajzat e tyre të çmuara që në fëmijëri.

Ne jemi 100% të sigurt se vajzat dhe baballarët kanë një lidhje të veçantë që nuk mund të prishet dhe asnjë burrë tjetër nuk mund të ndikojë në jetën e një vajze në një mënyrë kaq të shkëlqyeshme.

Një baba jep një shembull se si vajza e tij duhet të trajtohet nga një burrë.

Marrëdhëniet midis burrit dhe gruas veprojnë si një shembull dhe formojnë qëndrimin e një vajze ndaj asaj që mund të presë nga një burrë. Një baba duhet të tregojë respektin e tij për gruan e tij dhe të mbajë mend se ai duhet ta dojë atë ashtu siç dëshiron që vajza e tij të duhet një ditë. Ai nuk duhet të ketë frikë të shprehë ndjenjat e tij dhe të tregojë që vajza e tij kurrë nuk duhet të marrë më pak se sa meriton.

Një baba duhet t’i dhurojë të gjithë dashurinë e mundshme vajzës së tij.

Çdo grua është vajza e vogël e babit të saj thellë në zemrën e saj, kështu që një baba nuk duhet të ketë frikë t’i tregojë vajzës së tij se ajo vlen sa e gjithë bota për të. Një vajzë do të ketë nevojë për të gjithë atë dashuri për të ndërtuar vetëvlerësimin e saj dhe të kuptojë që ajo është e denjë për t’u dashur.

Ajo mund të ndiejë vetë-dyshime ndërsa rritet, por dashuria e një babai gjithmonë do t’i japë asaj forcën për të shtypur çdo pengesë në rrugën e saj. Askush nuk mund të zëvendësojë një baba dhe askush nuk e do këtë, kështu që ai duhet të shfrytëzojë maksimumin e rolit të tij si baba.

Është e rëndësishme t’i thuash asaj që është e bukur si nga brenda ashtu edhe nga jashtë.

Vajzat dyshojnë shumë në veten e tyre. Ndikimi nga bashkëmoshatarët e tyre, media sociale dhe standardet e paarritshme të bukurisë mund t’i bëjë ata të krahasohen me njerëzit e tjerë dhe të rrisin shanset e tyre për të pasur probleme me vetëvlerësimin e tyre.

Etërit duhet të lavdërojnë dhe t’u kujtojnë vajzave të tyre se sa të bukura janë, dhe t’i bëjnë ato të kuptojnë se janë më shumë sesa një fytyrë e bukur. Është në dorën tuaj të mos lejoni që të tjerët të prishin besimin e tyre dhe të sigurohen që kanë besim të mjaftueshëm në veten e tyre.

Ajo ka nevojë që babai i saj të jetë gjithmonë përkrah saj.

Pavarësisht se sa e rritur mund të duket një vajzë, ajo gjithmonë do të ketë nevojë për dashurinë dhe mbështetjen e pakushtëzuar të babait të saj. Ajo dëshiron të dijë se babai i saj do të jetë aty duke ia mbajtur dorën, pavarësisht të gjithave.

Sigurisht, ajo do të mësojë duke bërë gabimet e saj dhe një baba nuk mund ta mbrojë atë nga kjo. Por ajo do të ketë nevojë për mbështetjen e babait të saj dhe që ai t’i tregojë asaj se asgjë nuk mund ta ndalë dashurinë e tij për të.

Ajo me të vërtetë dëshiron që babai i saj të dëgjojë ato që ajo ka për të thënë.

Pavarësisht nga mosha, një vajzë dëshiron të dëgjohet dhe kuptohet. Etërit nuk duhet t’i injorojnë problemet e vajzave të tyre, pa marrë parasysh se sa të parëndësishme mund t’u duken atyre.

Një vajzë do ta dijë që babai i saj nuk po i kushton vëmendje, kështu që ajo kurrë nuk mund të ndajë përsëri një sekret me të. Është e rëndësishme të mos i anashkaloni kurrë nevojat e saj dhe t’i ofroni asaj gjithë mbështetjen emocionale që ajo kërkon.

Kujtimet e lumtura janë një dhuratë që nuk do ta harroni kurrë.

Vajzat duan vëmendjen e baballarëve të tyre dhe asgjë nuk mund ta zëvendësojë atë. Një baba mund të marrë vajzën e tij të vogël për akullore, të bëjë një udhëtim familjar në një fundjavë, ose thjesht të luajnë një lojë së bashku.

Për të krijuar kujtime nuk është e nevojshme të harxhosh shumë para, është thjesht një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar një lidhje emocionale. Etërit duhet t’i mësojnë vajzat e tyre se janë gjërat e vogla ato që kanë rëndësi dhe që ju mund t’ua bëni çdo moment të veçantë.

Një baba që duhet ta mësojë vajzën e tij se si të bëjë gjëra të ndryshme.

Fëmijët kanë kaq shumë për të mësuar dhe është detyra e babait t’i mësojë vajzës së tij të gjitha gjërat e mahnitshme për botën. Një baba duhet të gjejë pak kohë për t’ia kushtuar plotësisht vajzës së tij ose të paktën t’i përgjigjet pyetjeve të saj dhe të kënaqë kuriozitetin e saj.

Koha babë-bijë është një mundësi e përkryer që një vajzë të mësojë se si të rregullojë një lavaman të prishur ose edhe një gomë të shfryrë. Pse baballarët duhet t’i përmbahen të ashtuquajturave gjëra për “vajza”?

Vajzat i shohin baballarët e tyre si burra të përsosur.

Çdo vajzë beson se babai i saj është standardi i artë i një burri. Mënyra se si ai sillet, merr vendime dhe trajton njerëzit e tjerë do të ndikojë në perceptimin e saj për botën dhe veprimet e saj. Një baba është modeli kryesor i rolit mashkull në jetën e vajzës së tij dhe është babai ai që përcakton se çfarë ajo do të kërkojë tek burri i saj i ardhshëm. Pra, baballarët duhet t’i ndihmojnë vajzat e tyre të marrin vendime më të mira dhe të jetojnë jetën e merituar.

Një baba duhet të jetë i gatshëm për ta lënë vajzën e tij të shkojë.

Baballarët duan të mbrojnë vajzat e tyre nga të gjitha rreziqet në botë dhe kjo përfshin edhe të dashurin. Ata shpesh mendojnë se fëmija i tyre është shumë e re për të dalë në takim ose nëse djali e meriton vajzën e tij të çmuar. Ndërsa një baba duhet të vëzhgojë patjetër vajzën e tij, ai gjithashtu duhet të kuptojë se një ditë, ajo do të largohet nga foleja dhe do të fillojë jetën e saj gjithsesi.

Ajo bëri gabime prej të cilave babai i saj dëshironte ta mbronte atë, por ajo do të ishte aq krenare për gruan e mahnitshme të kënaqur me veten që ajo u bë./shkollaeesuksesit/ KultPlus.com