Barry, kanarina më e bukur në botë

“Unë jam një zog me balluke”, shkruan në biografinë e Barryt në Instagram

Edhe pse kjo specie kanarine ka origjinë nga Ishujt Kanarie, ajo nuk mund të gjendet në natyrë të egër.

Në të vërtetë, kanarinat Gloster janë rezultat i dekadave të procesit të kujdesshëm të mbarështimit, transmeton KultPlus.

Ekzistojnë dy lloje të kanarinave Gloster: kanarinat femra që kanë një kokë të lëmuar dhe kurora që kanë kreshtë si Barry.

Këta zogj të vegjël që kanë një prerje flokësh si anëtarët e bendit kult “The Beatles” nuk pëlqejnë të shoqërohen me njerëz të tillë si papagajtë dhe nuk duan shumë kontakt me njerëz.

Gloster njihen gjithashtu si zogj këngëtarë të mahnitshëm, kjo është arsyeja pse, përveç kreshtave të bukura, ato janë kaq të popullarizuara në mesin e adhuruesve të shpendëve. / KultPlus.com