“Analfabeti politik” nga Bertolt Brecht

Analfabeti më i keq është analfabeti politik.
Ai nuk dëgjon, nuk flet, nuk do t’ia dijë për ngjarjet politike.

Ai nuk e di se kostoja e jetës, çmimi i fasuleve,
i peshkut, i miellit, i qerasë, i këpucëve e i ilaçeve,
varen nga vendimet politike.

Analfabeti politik është kaq gomar sa krekoset dhe e fryn gjoksin
duke thënë se e urren politikën.

Nuk e di hajvani se nga injoranca e tij politike
lind prostituta, fëmija i lënë rrugëve, grabitësi me thyerje,
lind më i keqi i të gjithë banditëve, që është politikani mashtrues,
mafiozi i korruptuar, lakeu i sipërmarrjeve kombëtare e shumëkombëshe.

– Bertolt Brecht

/ KultPlus.com