CNN: Nuk ka një rregull që fituesi i zgjedhjeve në ShBA të shpallet sonte

Me interesim të madh po përcillen edhe në Kosovë zgjedhjet presidenciale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ndërsa prestigjiozja CNN, përmes një shkrimi ka treguar se nuk ka ndonjë rregull në të cilën bëhet e ditur se kujt  i takon fitorja në natën e zgjedhjeve, derisa gara po zhvillohet në mes të presidentit aktual Donald Trump dhe demokratit Joe Biden.

CNN përmes një kronologjie të shkurtë ka treguar se kënd ka favorizuar në  zgjedhjet në 20 vitet e fundit.

Në vitin 2016 atëherë kur edhe fitoj Trump ky medium kishte parashikuar fitoren e tij, kjo pasi që Hillary Clinton rivalja e asaj kohe e Trump kishte pranuar rezultatin.

Në vitin 2012, në ora 11:18 sipas kohës lokale, CNN kishte parashikuar fitoren e Barack Obames në momentin që u mbyllen sondazhet.

Njëjtë ndodhi në 2008, në ora 11:00 pasdite, CNN kishte parashikuar fitoren e Obames.

Ndërsa në vitin 2004, nuk kishte ndonjë parashikim nga ky medium. Tek të nesërmen e zgjedhje Jonh Kerry i kishte pranuar fitoren George W.Bush, i cili po kryesonte me 100 mijë vota më shumë e që ishin vendimtare nga Ohajo.

2000:  Nuk kishte prapë parashikim. Deri në dhjetor nuk  dihej nëse Bush do të zgjidhjet president dhe këtë pasi e shpalli Gjykata Supreme.

Në këtë situatë derisa Trump ka deklaruar se ne do ta mësojmë fituesin e zgjedhjeve në natën e zgjedhjeve, kjo sipas këtyre të dhënave nuk dëshmohet.

Në fakt sipas ligjit federal, deri më 8 dhjetor ka kohë që të numërohen votat e senatorëve. Disa shtete kanë afate më të hershme./ IndeksOnline/ KultPlus.com