Policia aksion në shkollat e Ferizajt, gjen armë automatike, dhjetëra thika e boksa metali

Policia e Kosovës në fillim të muajit shkurt 2022 kishte nisur një aksion i koduar ‘’Siguria në shkolla 2022’’.

Në kuadër të këtij plani, pas disa kontrolleve të  zhvilluara nga hetues rajonalë me rroba civile, të mbështetur edhe nga njësi tjera kanë ndaluar dhe kontrolluar shumë nxënës në afërsi të shkollave dhe persona tjerë në rrugë të ndryshme të qytetit.

Gjithashtu, janë bastisur dhe kontrolluar disa lokale, shtëpi dhe objekte përcjellëse, ku si prova materiale janë gjetur dhe konfiskuar :

– Armë zjarri (pistoleta), pesë (5).

– Armë të gjata gjysmë automatike dy ( 2) ,

– Sasi e municionit,

– Thika, 40 copa, kryesisht të nxënësve të shkollave të mesme,

– Boksa metali, 10 copë, te nxënësit e shkollave të mesme,

– Mulli për bluarje të marihanës 6 copë,

– Shufra metali, 4 copë,

– Elektro shok,  1 copë.

Ndërsa janë ndaluar dhe shoqëruar në polici , dyzetë (40) persona me dyshimin se kanë përdorur narkotikë dhe ndaj tyre janë iniciuar raste në Prokurorinë dhe Gjykatën Themelore të Ferizajt.

-Gjithashtu janë ndaluar dhe shoqëruar në polici edhe njëzetë (20)  persona me dyshimin se kanë shitur narkotikë (marihuanë) dhe ndaj tyre janë iniciuar raste penale për Prokurorinë Themelore të Ferizajt.

Aksioni i policisë  do të vazhdojë edhe në  etapat tjera, nga muaji shtator-2022, me fillimin e procesit të mësimit, me synim parandalimin dhe luftimin e dukurive negative rreth dhe nëpër shkolla. / express / KultPlus.com