Fillon ‘Java kundër braktisjes së shkollimit’

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka filluar javën kundër braktisjes së shkollimit, e cila do të zgjat deri më 20 nëntor me aktivitete të ndryshme sensibilizuese, shkruan KultPlus.

Kjo nismë përkon me përvjetorin e Konventёs pёr tё drejtat e fёmijёs, meqё java nё esencё e adreson tё drejtёn pёr arsim.

‘’Për shkak të pandemisë, kjo javë do të shënohet me aktivitete sensibilizuese mediale dhe vizita nё shkolla, shoqёruar me materiale promovuese’’, bën të ditur MASh.

Me qëllim të parandalimit të braktisjes së shkollimit, kjo Ministri ka krijuar Sistemin e Paralajmërimit të Hershëm të braktisjes, në të cilën mund të raportohen dhe referohen rastet e ndryshme.

‘’Sipas raportimeve në SMIA, sivjet i kemi gjithsej 1089 nxënës braktisës (833 djem dhe 256 vajza) në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar’’, bën të ditur Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Krahasuar me vitet e kaluara ekziston një rënie prej 0.02% në rastet e braktisjes së shkollimit, teksa këtë vit kemi 0.05% të këtij fenomeni për arsimin e obliguar.

Kjo javё ёshtё simbolike për të parandaluar braktisjet e shkollimit./KultPlus.com