Edhe një shkollë shqipe në Bresha

Në Itali gjithnjë e më shumë po hapen shkolla shqipe. Së fundi është hapur edhe një në Bresha, ka njoftuar faqja e Ministrisë së Diasporës së Shqipërisë.

Petrit Aliaj, i cili punon në shkollat shqiptare në diasporë, ishte shumë i lumtur me këtë rast, përcjell albinfo.ch.

“Nuk mund të rri pa shprehur edhe një herë përgëzimet e mija të gjithë anëtarëve të stafit Shoqata Alba Calcinato për këtë lule që mbolli. Lule e cila do të lulëzojë e do të përhapi të tjera lule me shkronjat e gjuhës sonë të dashur. Në arritjen e kësaj dite të shënuar një kontribut të veçantë dhanë miqtë tanë të pa përtuar: Arjeta Kola, Marjana Shabaku e Ndue Shabaku, Alma Shala Marku, Durim Moli e mjaft aktivistë e prindër të nderuar. Shkronja tona do të hapin mijëra dritare në zemrën e mendjen e brezit më të ri i cili po rritet dhe edukohet në emigrim. Dhe një ditë do të vijë, që këta fëmijë do t’u shprehin mëmave të tyre falënderimet për kujdesin, këmbënguljen e sakrificat e bëra për gjuhën që mësuan. Do të kujtojnë me shumë dashuri mësuesit e tyre, ashtu siç i kujtojmë edhe ne sot me dhjetëra e qindra mësues e pedagogë të cilët na hapën rrugën, sytë e mendjen për t’u bërë të devotshëm për familjet tona e shoqërinë. Të devotshëm për të kontribuar në hapjen e sa më shumë shkollave të gjuhës shqipe si çerdhe të diturisë. Ne, sado të mësojmë gjuhë të huaja nuk mund të quhemi të qytetëruar pa ditur gjuhën tonë. Identiteti ynë fillon tek gjuha. Nëse ajo vdes edhe kombi bashkë me të”, shkruan Aliaj.