Shqiptarja shkëlqen në SHBA, pas 15-të vitesh sakrificë arrin të bëhet oficere policie

Celjeta Bixhaku ishte e gatshme të kalonte një oqean për të kërkuar mundësi në Amerikë me familjen e saj dhe të realizonte qëllimin e saj për t’u bërë një oficer policie.

Ceremonia e pinning në të cilën ajo zyrtarisht fitoi distinktivin e saj me Departamentin e Policisë Rockport u mbajt në mbledhjen e Zgjedhjes së Bordit më 8 Shtator.

Bixhaku, 26 vjeç, u bashkua me departamentin në korrik.

Ajo erdhi në Amerikë në 2015 së bashku me nënën dhe vëllain e saj, Igli, 19 vjeç, i cili merr pjesë në Akademinë Detare të Maine.

Ajo më parë ka punuar për Departamentin e Policisë Rockland në 2019.

Oficerja ka aplikuar për t’u bërë një shtetase amerikane dhe është një banore e përhershme. Ajo tha se procesi i ardhjes në këtë vend nga Shqipëria zgjati 15 vjet dokumente dhe përpjekje.

Sidoqoftë, ajo gjithashtu thotë se ia vlejti.

“Më pëlqen të jem në Amerikë”, tha ajo. “Mundësitë e ofruara për të gjithë janë të mahnitshme.”

Ndryshe nga Shqipëria, ajo tha se është shumë më lehtë këtu të gjesh diçka që e do dhe ta ndjekësh atë.

Midis talenteve dhe aftësive të saj të sjella në punë, ajo mund të flasë katër gjuhë – anglisht, shqip, frëngjisht dhe italisht. /27.al/ KultPlus.com