Rrënojat antike të Çermës së Lushnjës drejt zhdukjes

Këto rrënoja në Çermë të Lushnjës që i përkasin periudhës së shekujve të 4-të ose të 6-të të erës sonë u zbuluan për herë të parë në vitet ‘60, por prej asaj kohe u lanë në harresë.

Janë struktura të ngritura anës lumit Shkumbin, por ka mbetur ende e paqartë nëse janë pjesë e një ure apo i përkasin rrugës Egnatia.

Arkeologët thonë se nevojiten studime të thella për të saktësuar origjinën e rrënojave të shtruara në një sipërfaqe rreth 500 metra katrorë.

Lënia e këtij sajti arkeologjik në harresë ka sjellë edhe shkatërrimin e tij nga banorë të zonës që kanë marrë materialet në mënyrë të paligjshme duke bërë që të shkojë drejt zhdukjes një tjetër shenjë e historisë.

Arkeologët dyshojnë se edhe brenda lumit Shkumbin mund të ketë pjesë të kësaj strukture. Zyrtarët lokalë kanë kërkuar disa herë nga Drejtoria e shërbimeve arkeologjike në Tiranë për të ndërhyrë në këtë zonë dhe pavarësisht premtimeve ende nuk ka pasur lëvizje konkrete/Koha Jonë/ KultPlus.com