Gërshetimi i artit vizual me atë real (FOTO)

Çdo shikues kur sheh artin e Chad Knight beson se janë reale, sepse mënyra se si ky artist i dizajnon duken të tilla. Të gjitha veprat e artit janë në formën digjitale, nga artisti amerikan me prejardhje nga Portland.

Kaskade and Chad Knight Release Digital Sculpture Garden as NFT – EDM.com – iDea HUNTR

©Knight

Me dizajn 3D, puna e Knight dhe bota e tij në art, duke mahnitur publikun me peizazhe natyrore e futuristike e japin ndjenjën e realizmit.

Ndonjëherë, ndërthuren figurat dhe peizazhi në mënyrë harmonike, figurat shndërrohen në peizazh dhe anasjelltas, të tilla si një grua e mbështetur në një ujëvarë me flokë të lëshuara.Chad Knight and his world of Digital Art

©Knight

Ky univers i paraqitur nga artisti Knight, del të jetë një arratisje nga realiteti i zymtë.

“Unë preferoj që puna ime të shihet nga lentet e shikuesit, dhe të mos merrem shumë në përvojën e tyre me ndjenjat e mia, arti im vjen nga vizionet e së ardhmes, se si do të duket njerëzimi në dekadat e ardhshme, një lloj etno-futurizmi, një shndërrim i bukur i tipareve fizike të njerëzimit që evoluojnë nga globalizimi”, thotë Knight.

Flokët janë një motiv i përsëritur, gratë në formën e statujës janë përshkruar me flokë të bukura, të cilat duken të gjalla, të pakontrollueshme dhe të lira.Incredible Sculptures by Artist Chad Knight

©Knight

Por çfarë rëndësie kanë flokët në artin e Knight?

“Më pëlqen t’u jap figurave të mia flokë që janë një zgjatim i fuqisë së tyre të brendshme, diçka që zë hapësirë ​​dhe ndihet e gjallë, një tipar që sfidon gravitetin dhe natyrën”, thotë Knight.Chad Knight Creates These Incredible Digital Sculptures and You'll Wish They Were Real - PlayJunkie

©Knight

Shumë prej veprave të këtij artisti bazohen rreth frymës njerëzore, konflikteve e ‘’luftërave’’ që hasim kundër vetvetes, dhuna e botës fizike, besimi, frika e shpresa.Extraordinary Digital Sculptures By Chad Knight | FREEYORK

©Knight

Qëllimi kryesor i Knight është të heqim dorë nga dyshimi i vetvetes dhe përditshmëria jonë, e të ndihemi që i përkasim kësaj bote, duke u përqendruar në vepra që krijojnë imagjinatë e vetëdijesim shoqëror.Chad Knight's digital art creates huge digital sculptures | Collater.al

©Knight

Shkak i artit vizual dhe popullaritetit të tij del të jetë edhe pandemia, duke qenë aktiv e nganjëherë edhe të varur nga teknologjia, ky artist e ka shfrytëzuar këtë kohë që t’ju jap njerëzve një vizion tjetër të botës.

“Kjo pandemi ka dëshmuar që ne si specie do të mbështetemi më shumë në botën virtuale si një mjet përparimi dhe mbijetese, teknologjia ia ka hapur këtë rrugë realitetit virtual. Unë mendoj se njerëzit do të shikojnë drejt botës virtuale në vitet që vijnë si një medium i shprehjes personale”, thotë Knight.Chad Knight's digital art creates huge digital sculptures | Collater.al

©Knight

Chad Knight filloi të punonte si dizajner për marka të ndryshme duke përfshirë Vans, DC Shoes dhe Nike. Që nga viti 2013, Knight krijoi një gamë të gjerë të veprave artistike digjitale duke eksploruar tema të arkitekturës, inxhinierisë dhe skulpturës bashkëkohore të dizajnuara në programe 3D. /visual/ CBC / KultPlus.comQuetzlcoatl Sculpture Many People Think This Sculpture

©Knight