Corona-pasaporta: Të udhëtosh vetëm me identitet dixhital?

Këshilli Botëror i Turizmit dhe Udhëtimeve (WTTC) në raportin e tij të fundit përcaktoi rekomandimet globale në lidhje me sigurinë e pasagjerëve për të rritur kërkesën për udhëtime, për të përshpejtuar rikuperimin e sektorit nga efektet e pandemisë dhe për të përgatitur këtë industri për krizat e ardhshme.

Ky këshill shprehet se zgjidhja për udhëtime të sigurta dhe të sigurta të pasagjerëve është në teknologjitë inovative të tilla si biometria e pasagjerëve dhe se në këtë mënyrë rritja ekonomike dhe krijimi i vendeve të punës mund të inkurajohen më tej.

Këshilli sheh një zgjidhje në krijimin e një identiteti dixhital unik për secilin pasagjer. Secili identitet do të përmbajë të dhënat e tyre themelore biografike, si dhe të gjitha informacionet shtesë të nevojshme si historia e udhëtimit, prova e imunitetit ose karta e vaksinimit, shkruan Tumagazine, transmeton Gazeta Express.

Përdorimi i identiteteve biometrike dixhitale përmirëson efikasitetin dhe eliminon nevojën për kontrolle të shumëfishta manuale, të cilat jo vetëm që zvogëlojnë mundësinë e mashtrimit, por lejojnë lëvizjen më të shpejtë, të pandërprerë dhe efikase të më shumë udhëtarëve përmes infrastrukturës ekzistuese. / KultPlus.com