‘Pema e jetës’ rritet në një ishull me kripë në mes të Detit të Vdekur

Një pemë e thatë që duket se rritet në një ishull me kripë të bardhë në mes të Detit të Vdekur nuk është një pamje që mund të pritej, por është pikërisht skena e dëshmuar nga turistët jo shumë larg plazhit Ein Bokek.

Me një përqendrim kripe 10 herë më shumë se ai i oqeanit, Deti i Vdekur nuk është në gjendje të mbajë asnjë florë ose faunë, kështu që nuk është për t’u habitur që fotot e drurit në ishull nga kripa shpesh bëhen virale në mediat sociale.

Jo larg plazhit në Ein Bokek, një vendpushim izraelit pranë Arad, është një ishull me kripë, ku një pemë ka gjetur vendin e saj këtu.

Sidoqoftë, pema nuk mbiu atje, por u “mboll” në ishull nga një artist vendas si një instalacion arti, percjell KultPlus.

Thuhet se ai vizitonte pemën pothuajse çdo ditë dhe vuri baltë rreth saj për të siguruar që ai po merrte të gjitha lëndët ushqyese të nevojshme për të mbijetuar në këtë mjedis jashtëzakonisht të vështirë. / KultPlus.com