Dion Zeqiri sjellë ekspozitën e parë personale “Ripërtypja”

Të enjten me 28 qershor me fillim nga ora 19:00, hapet ekspozita e parë personale e artistit Dion Zeqiri “Ripërtypja”, shkruan KultPlus.

“Ripërtypja” sjellë katër punë serike të cilat paraqesin një narracion të materializuar/në formë fizike, paraqesin trupa mutant të kafshëve ku në mungesë të informacioneve për prejardhjen e tyre, i ngjajnë në një krijesë imagjinare mutagjene.

Zeqiri flet për një anë personale të problemit të mishit të paverifikuar, flet për sistemin ekonomik e shoqëror që njëjtë mund të shihet si mutacion sepse dështon në mbrojtjen e konsumatorit nga cilësia e dobët e produkteve të mishit dhe si ky konsumim ndikon në vetë organizimin e tij./ KultPlus.com