Në Ditën Botërore të Postave, AIDSSH deklasifikon letrat e hapura nga Sigurimi i Shtetit

Në Ditën Botërore të Postave, Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit, deklasifikoi letra që hapeshin nga Sigurimi i Shtetit, duke shkelur të drejtat e njeriut.

Postat dhe shërbimet që ofrojnë duhet të marrin vëmendje një ditë të vitit, sipas OKB, si elementë të infrastrukturës për zhvillim, po ashtu ura lidhëse mes njerëzve dhe qytetërimeve.

Në dosjet e Sigurimit të Shtetit mund të gjenden në masë të gjerë dokumente postare të hapura, në shkelje flagrante të të drejtave të njeriut, ku korrespondenca brenda vendit dhe jashtë tij filtrohej dhe censurohej nga bashkëpunëtorët përkatës të rekrutuar.

“Zyrtarisht, censura nuk ekziston, prandaj duhet të mbahet shumë konspirative. Materiali komprometues që zbulohet me censurimin e korrespondencës private dërgohet tekstualisht origjinali… në Drejtorinë e Sigurimit të Shtetit dhe zakonisht dërgohet kopja e materialit komprometues ose fotografia e tij dhe origjinali i lihet të shkojë në destinacion” – thuhej në platformat e Sigurimit, që në vitin 1948 e më tej. /atsh/ KultPlus.com

Image