Mirënjohje për mjekët dhe infermierët në Ditën Ndërkombëtare të Humanizmit

19 gushti është dita botërore e Humanizmit, një ditë botërore në të cilën festohet për humanizmin, ku njerëzit ndihmojnë njëri tjetrin.

Në këtë ditë komuniteti ndërkombëtar i kushton rëndësi të gjithë punëtorëve vullnetar dhe forcon mesazhin që për vullnetarët, sidomos në vendet ku lufta ende vazhdon si në Lindjen e Mesme, tu sigurohet jeta. Puna humanitare për njerëzimin po bëhet një nga profesionet më të rrezikshme.

Këtë ditë të shënuar, Ministri i Shëndetësisë në Kosovë, Armend Zemaj ja ka kushtuar mjekëve dhe infermierëve të cilët tash e sa kohë po përballen me pandeminë Covid-19 dhe janë në vijën e parë të frontit. Ai është shprehur se mjekët dhe infermierët janë heronjtë e heshtur në këtë kohë të trazuar nga pandemia Covid-19.

Ky është statusi i plotë i Zemajt:

Mirënjohje për mjekët dhe infermierët në Ditën Ndërkombëtare të Humanizmit

Lufta e tyre është për jetën. Sot janë njerëzit më human. Personalisht sakrifikojnë, sepse këtë ua kërkon edhe profesioni që kanë zgjedhur. Janë heronjtë e heshtur në këtë kohë të trazuar nga pandemia Covid19.
E dimë se sa e rëndësishme është që në momente të vështira të kemi pranë një mjek profesionist që të na lehtëson dhimbjet.

T’u shprehim mirënjohje për humanizmi dhe punën e tyre të palodhur që bëjnë çdo ditë. Të nderojmë përgjegjësinë e tyre sociale për t’u shërbyer pacientëve dhe popullit.
Ju faleminderit mjekë dhe infermierë!
Mirënjohje pafundësisht!
Bashkë do të ja dalim! / KultPlus.com