“Ditët baroke” ndërthurin traditën e Himarës me muzikën baroke

Festivali i Muzikës së vjetër “Vox Baroque”, po i kthen skenat e hapura të trashëgimisë dhe sheshet e qyteteve në skena artistike, në një komunikim të gjallë me publikun.

Vox Baroque vazhdon nismën, e paraqet në një edicion të posaçëm në bregdetin e jugut, duke sjellë në Shqipëri grupin austriak “Akademie Der Alten Musik” në kishën e Shën Spiridhonit.

Muzika baroque, ndërthuret me traditën e Himarës, mes produkteve artizanale, në festën lokale ”Ditët baroke” në 17 Gusht, Vuno, Himarë.

Ky festival është pjesë e kalendarit turistik veror 2018, hartuar nga Ministria e Kulturës, me gjithpërfshirje nga Jugu në Veri, në bashkëpunim me institucionet artistike në vend, TKOB, Teatri i Kukullave, Cirku Kombëtar, AQSHF.

“Vox Baroque” i kushtohet tërësisht repertorit barok.

Përhapja e kësaj muzike të luajtur me instrumente origjinale në respekt të plotë të stilit, rregullave dhe mënyrës së interpretimit të asaj kohe, shikimi i muzikës me një këndvështrim tjetër historik dhe kritik duke kërkuar gjithmonë qasje të reja, formësojnë idealin e organizatorëve për të zhvilluar këtë festival të përvitshëm./ata