E gjatë e diela pa ty

Poezi nga Agim Spahiu

Është tepër a gjatë e diela pa ty!
S’kam ku ta çoj, s’kam si ta gjysmoj,
më mundojnë orët, më rëndojnë orët,
dua t’i ndaj dhe s’i ndaj dot,
dua t’i fal dhe s’i fal dot!

Janë vetëm të miat orët
e të dielës së tretë të marsit,
vetëm imja është krejt e diela …

E përqafoj,
e përkëdhel,
e pushtoj me ajër, bar e gjeth, me zogj
e thirrje.

Ah, veç ti mungon, e dashura ime!
Dhe është një ditë marsi mahnitëse,
si fytyra jote – tmerrësisht tronditëse,
një ditë që të pushton si krahët e tu,
një ditë që të thërmon si sytë e tu,
një ditë që të trishton po të jesh vetëm.

Vetëm,
po të jesh vetëm …
Me dëshirë do të vdesësh po të jesh
vetëm.

Pa ty është tepër e gjatë e diela,
s’kam ku ta çoj, s’kam si ta gjysmoj…
As për të vdekur nuk vdes dot,
o zot! / KultPlus.com