Lufta Ukrainë-Rusi, Orkestra e Cardiffit largon Tchaikovskyn nga programi

Orkestra E Welshit ka hequr kompozitorin rus Tchaikovsky nga programi i koncerteve të ardhshme.

Orkestra Filharmonike e Kardifit tha se do të ishte “e papërshtatshme në këtë kohë” të interpretohej muzika e kompozitorit pas pushtimit rus të Ukrainës.

Vendimi do të thotë se Uvertura e 1812 nuk do të luhet më në Sallën e Shën Davidit në Cardiff më 18 mars.

“Në dritën e pushtimit të fundit rus të Ukrainës, Orkestra Filarmonike e Cardiff, me marrëveshjen e Sallës së Shën Davidit, mendon se programi i reklamuar më parë duke përfshirë Overturen e 1812 është i papërshtatshëm në këtë kohë”, u tha në njoftimin e Orkestrës.

Programi i ri do të përfshijë “The Cowboys Overture” të John Williams, Simfoninë nr.8 të Dvorak dhe një performancë të Variacioneve në një temë origjinale të Elgar.

Lëvizja është e fundit në një seri dorëheqjesh, anulimesh dhe tërheqjesh muzikore që janë bërë që nga pushtimi rus./KultPlus.com