Fjalimi i mbretëreshës Elizabeth për Krishtlindje (VIDEO)

Mbretëresha Elizabeth, sikur çdo vit ka dhënë mesazhin vjetor të Krishtlindjeve në të cilin ka falënderuar bashkëshortin e saj tashmë pensionist për “ përkrahjen dhe sensin e tij të veçantë të humorit”, përcjellë KultPlus.

Në paraqitjen e saj, të filmuar në dhomën e Pallatit të Buckinghamit, Mbretëresha e lavdëroi Dukën e Edinburgut, i cili u tërhoq nga përgjegjësitë publike në gusht të këtij viti. Ajo gjatë fjalimit të saj thotë “unë e di se mbështetja e tij dhe sensi i tij unik i humorit do të mbeten më të forta se kurrë, përderisa ne kënaqemi në këtë kohë Krishtlindjesh me familjen tonë dhe presim që anëtarë të rinj t’i bashkohen familjes tonë në vitin e ardhshëm “, ka thënë mbretëresha në fjalimin e saj.

Ajo në këtë video paraqitet pranë fotografive të familjarëve të saj, ndërsa të veshur ka një fustan të fildishtë, me ngjyrë të bardhë nga Angela Kelly. Ajo gjatë fjalimit të saj gjithashtu vlerësoi “identitetet e fuqishme” të Londrës dhe Mançesterit që kanë “shkëlqyer” përballë sulmeve terroriste të këtij viti.

Ajo vazhdoi duke thënë se “Në këto Krishtlindje, unë mendoj për Londrën dhe Mançesterin, identitetet e fuqishme të së cilave kanë shkëlqyer përgjatë dymbëdhjetë muajve të fundit përballë sulmeve të tmerrshme. Në Mançester, këto sulme përfshinë fëmijët që kishin shkuar të shihnin këngëtaren e tyre të preferuar. Disa ditë pas sulmeve, kam pasur privilegjin të takoj disa nga të mbijetuarit e rinj dhe prindërit e tyre “, ka thënë mbretëresha në fjalimin e saj të Krishtlindjeve.

“Ne mendojmë për shtëpitë tona si vende të ngrohtësisë, familjaritetit dhe dashurisë, ku ndajmë tregimet dhe kujtime e përbashkëta, gjë që është ndoshta arsyeja pse në këtë kohë të vitit shumë njerëz kthehen aty ku ata janë rritur. Për shumë njerëz, ideja e “shtëpisë” arrin përtej një ndërtese fizike”, ka thënë mbretëresha Elizabeth.

Ky fjalim vjetor, këtë vit është transmetuar nga Sky News dhe është incizuar në dhomën 1844, të pallatit e cila është zbukuruar me një pemë të madhe dhe përmban fotografi familjare./KultPlus.com