E qaj rritjen e fëmijëve të mi!

Nga Emine Bajrami

Sot teksa përqafoja vajzën time të vogël, më erdhi një ndjenjë e çuditshme dhe i thashë: “Ti mos u rrit”!

Pastaj, nisa të mendoj e të flas me veten: Do t’i kërkojmë fëmijët e vegjël, por ata do të rriten. Do të na marrë malli edhe për lodrat e tyre që sot na pengojnë nëpër këmbë, por më nuk do jenë. Do të pajtohemi madje edhe me zënkat e tyre që na turbullonin kokën, por ata do rriten dhe pastaj do të vijnë derte e brenga të tjera.

Prandaj, përqafojini, merrini fëmijët tuaj afër vetes dhe shijojeni ëmbëlsinë e tyre, sepse ata aq shpejtë do të rriten, sa do të të duket sikur asnjëherë nuk kanë qenë të vegjël! E çka nëse vjen mysafir e i gjen lodrat e fëmijëve të shpërndara aty-këtu?

Fëmijët kanë botën e tyre, ëndrrat e tyre, lojën e tyre, e ne si nëna le të jemi të pastërta, të zonja në punët që na përkasin neve, e jo në prishjen lojës sy tyre, imagjinatës e botës së tyre fëmijërore!

Neve sot asgjë nuk na vie e bukur siç na vinte kur ishim fëmijë, ndaj jetojeni periudhën në të cilën gjendeni sepse çdo gjë është kaluese, nuk zgjat përgjithmonë! / KultPlus.com