Qentë ëndërrojnë për njerëzit që i duan

Psikologja e Harvardit, Dr.Deirdre Barret ka thënë se qentë janë të prirë të ëndërrojnë për njerëzit që kujdesen për ta.

Barret, e cili ka studiuar sjelljen e njerëzve në gjumë për vite të tëra, ka thënë se ndonëse nuk mund të dihet 100% se çka ëndërrojnë qentë, këto kafshë kanë cikël të ngjashëm të gjumit sikurse njerëzit, që nënkupton se ato bien ngadalë në një gjumë të rëndë dhe pastaj truri i tyre bëhet joaktiv duke shkuar drejt ëndërrimit.

Sipas saj, në këtë mënyrë edhe njerëzit kalojnë nga gjumi i rëndë, në çaktivizim të trurit e më pas edhe në ëndrra, transmeton KultPlus.

Lidhur me atë se çka mund të ëndërrojnë kafshët, Barret sërish ka si udhëzim njerëzit.

“Njerëzit ëndërrojnë për gjërat e njëjta në të cilat janë të interesuar gjatë ditës, ndonëse më shumë vizualisht dhe më pak logjikisht. Nuk ka arsye të mendohet se kafshët janë ndryshe. Që kur qentë janë të tërhequr nga pronarët e tyre, është e ngjashme që qeni juaj të mendojë për fytyrën, erën, ose rreth asaj se a po të kënaqë apo po të mërzitë”, ka thënë Barret.

Ajo ka shtuar se mënyra më e mirë për t’i dhënë vetës ose fëmijëve ëndrra të mira, është që të kalohet kohë e mirë gjatë ditës dhe të bëhet gjumë i mirë në një mjedis të mirë. Me gjasë, sipas saj, e njëjta vlen edhe për ëndrrat e kafshëve. / KultPlus.com