‘Njeriu i vogël zgjohet i zbardhur në sy, i thyer në asht’

Poezi nga Eqrem Basha

Ëndrra

Njeriu i vogël zgjohet i fryrë në bark
i enjtur në fyt i zverdhur në fytyrë
njeriu i vogël zgjohet i zbardhur në sy
i thyer në asht
njeriu i vogël zgjohet

sillet rrotullohet i vrarë në sedër
i ndarë në dysh i mekur si këlysh
i këputur në shpresë i prerë në besë
ndaj dridhet përhidhet
dhe prapë rrotullohet

njeriu i vogël ka kaluar një natë të tërë
me duar mes shalëve me qeska rreth syve
i trembur te pasqyra i frikësohet vetes
fytyrës së vet
njeriu i vogël zgjohet / KultPlus.com