Epic Games shtyn datën e lëshimit të sezonit të ri të lojës ‘Fortnite’

Epic Games kanë shtyrë datën e lëshimit të sezonit të ri deri në Qershor.

Kapitulli i dytë, i sezonit të tretë të Fortnite është dashur të lansohet në dy javët e ardhshme, mirëpo kompania e cila merret me lansimin e kësaj loje, tha se do ta shtyjë datën e lansimit.

Fortnite është një nga lojërat më të famshme në botë, duke tërhequr me miliona lojtarë dhe shikues, raporton BBC news, transmeton Koha.

Lojërat epike nuk treguan se pse ka ndodhur shtyrja e datës së lansimit, apo a ka qenë e lidhur me ndalesat e koronavirusit që i kanë shtyrë zhvilluesit e lojës që të punojnë nga shtëpia.

Kjo nuk është hera e parë që Fortnite ka shtyrë datën e lansimit të sezonit të ri.

Çdo sezonë është më e përditësuar se tjetra në mënyrë që t’i mbajë lojtarët të interesuar.

Qëllimi i Fortnite, sikur të gjitha betejat mbretërore, është të jetë lojtari i fundit në këmbë.

Në një post të një blogu duke treguar për shtyrjen e datës së lansimit të sazonit të tretë, ekipa e Fortnite tha se do të shtojnë karakteristika të reja në sezonin e tretë.

‘’Ne kemi shumë përditësime të lojës të gatshme, që do të jenë të mbushura me sfida të reja, me pikë të eksperiencës, dhe disa surpriza të tjera”, tha kompania.

Sezoni i dytë e kapitullit të dytë, u lansua në tetor të vitit 2019, ku vonesa e lansimit të kapitullit të dytë zgjati disa muaj.

Pa marrë parasysh përditësimet e ngadalshme të Fortnite, kjo lojë është ende e famshme.

Sikur çdo sport tjetër dhe lojë online, ka parë rritjen e numrave të lojtarëve të rritet gjatë karantinës së koronavirusit.

Zhvilluesit e lojërave mund të punojnë nga shtëpia, por ka limite në punën që mund të bëjnë.

Shumica e tyre nuk i kanë grafikat e njëjta në kompjuterët e tyre në shtëpi.

Shumë kompani i shtyjnë zhvilluesit e lojërave të ndjekin udhëzime strikte në mënyrë që t’i mbajnë lojërat sekret, gjë e cila mund të pengojë disa përditësime të implementohen jashtë zyrave të kompanisë.

Epic Games nuk ka dashur të komentojë për BBC për arsyen e kësaj vonese. /KultPlus.com