Kitaristi Eric Clapton refuzon të luajë ne vendet ku kërkohet prova e vaksinimit


Foto: Getty Images

Kitaristi Eric Clapton ka deklaruar se nuk do të performojë në asnjë vend, ku u kërkohet pjesëmarrësve të tregojnë provat e vaksinimit kundër Covid-19.

Në një përgjigje pas njoftimit të qeverisë se do të kërkohen pasaportat e vaksinimit për të hyrë në klubet e natës dhe vendet e tjera deri në fund të shtatorit, muzikanti ka lëshuar një deklaratë duke thënë se ai nuk do të luajë në “asnjë skenë ku diskriminohet audienca”, transmeton KutlPlus.

“Në qoftë se nuk do t’u lejohet të gjithëve të marrin pjesë, unë rezervoj të drejtën për të anuluar shfaqjen.” Clapton e ndau deklaratën përmes llogarisë në Telegram të arkitektit italian dhe skeptikut, Covid Robin Monotti. Në maj, Clapton ndau përvojat e tij negative pasi mori vaksinën AstraZeneca përmes llogarisë së Monotti në Telegram, duke pretenduar se kishte përjetuar reagime “të ashpra” që e bënë atë ta pyeste veten se a do të ishte në gjendje të luante përsëri kitarë./KultPlus.com

@Getty Images