30 vite nga eksodi shqiptar, në Otranto një takim me kujtesën dhe të ardhmen

“Një takim me kujtesën dhe të ardhmen” cilësohet aktivitet që do të organizohet në Kështjellën e Otrantos, me rastin e 30-vjetorit të eksodit shqiptar në Itali.

Të ftuarit do të kenë diskutime dhe refleksione lidhur me situatën. Pjesëmarrës është Klodiana Çuka, themeluese e Integra Onlus, konsullja e përgjithshme në Bari, Gentiana Mburimi, Luigi de Luca, drejtor i Polo Biblio-Museale të Leçes dhe ndërmjetësja kulturore Egestina Levani.

Takimi do të përmbajë gjithashtu dhe një koncert nga Orkestrina popullore otrantine “Kërkim”.

Ky event është pjesë e festimeve dy ditore e Festës së S. Petriu e Paulu në komunën e Otrantos në Itali./ KultPlus.com