“Dashuria është vetëm për njerëzit e vërtetë”

Nga Charles Bukowski – “Factotum”

“Ishte hera e parë që kisha qëndruar i vetëm për 5 ditë. Unë isha njeriu që lulëzoi në vetmi; pa të unë isha si çdo njeri tjetër pa ushqim ose ujë. Më dobësonte secila ditë pa vetmi. Unë nuk isha krenar në vetmi, por thjesht isha i varur prej saj. Errësira e dhomës ishte për mua sikur drita e diellit.”

“U ngrita dhe fillova të ec drejt apartamentit tim. Drita e hënës ishte shkëlqyese. Shputat e këmbëve të mia jehonin nëpër rrugët e zbrazëta dhe dukej sikur dikush po më përcillte. Shikova përreth. Isha gabim. Isha plotësisht vetëm.”

“- A ke qenë ndonjëherë i dashuruar?
– Dashuria është vetëm për njerëzit e vërtetë.”
/ KultPlus.com