Mbahet për herë të parë në Kosovë seancë gjyqësore me rastin e një padie për mbrojtje nga diskriminimi

Udhëheqësi i zyrës së HANDIKOS-it në Prishtinë, Faruk Kukaj, në cilësinë e qytetarit të Prishtinës sot ka marrë pjesë në seancën fillestare në Gjykatën Themelore të Prishtinës, me rastin e padisë që e kishte ushtruar para dy vitesh ndaj komunës së Prishtinës për diskriminim në qasje infrastrukturore.

”E kam vështirë të qarkulloj dhe të marr shërbime në institucione. Pastaj ne jemi diskriminuar se s’po mund të marrim pjesë si të tjerët. Unë jam optimist dhe do të luftoj për të drejtat e mia”, tha Faruk Kukaj.

Përgjatë kohës sa mbahej seanca, persona të tjerë me aftësi të kufizuara qëndronin jashtë me parulla në duar, në mbështetje të rastit por edhe në kërkim të përmbushjes së të drejtës elementare të njeriut – lëvizjes së lirë.

Kjo ishte hera e parë që në gjykatat e Republikës së Kosovës u mbajt seancë gjyqësore me rastin e një padie për mbrojtje nga diskriminimi. / KultPlus.com