Anije luftarake italiane e fundosur në Gjirin e Sarandës

Fation Plaku, fotograf nga Tirana, ka realizuar një fotografi në Gjirin e Sarandës, ku nga lartësia, shihet e fundosur një anije luftarake italiane.

“Anije luftarake italiane SS Probitas e Luftës së Dytë Botërore e mbytur në Gjirin e Sarandës. Anija, sipas dëshmitarëve okularë të moshës së tretë në qytetin bregdetar, u bombardua në tetorin e largët të 1943-shit nga gjuajtësit gjermanë, në përpjekje për të kryer misionin e tërheqjes së ushtarëve dhe oficerëve pas kapitullimit të Italisë së Musolinit. Sarande. Albania — in Sarandë”, ka shkruar Plaku në profilin e tij zyrtar në Facebook.