Feneri i fundit i banuar i Francës merr statusin e UNESCO-s

Foto: Philippe Lopez

Feneri i fundit i banuar i Francës ka marrë statusin e UNESCO-s

Feneri Cordouan është i fundit i banuar në Francë dhe vetëm i dyti, pas Kullës së Herkulit në La Coruña në Spanjë, që do të shtohet në listën e Trashëgimisë Botërore të Unesco, transmeton KultPlus.

Cordouan u ndërtua në fund të shekullit të 16-të dhe mbikëqyr Oqeanin Atlantik nga gryka e grykëderdhjes Gironde në Francën jug-perëndimore./KultPlus.com