Në Gjirokastër mbahet festivali ‘Brumi i Jetës’

Sezona e verës sjellë edhe festivale të ndryshme, por në qytetin e Gjirokastrës, është mbajtur një festival më i veçantë.

“Brumi i Jetës” është festivali që ka mbledhur grupe të ndryshme nga qytetet e Shqipërisë, të cilët përveç gatimeve, kanë sjellur edhe këngë e valle.

Në Gjirokastër po mbahet ky festival që sjellë ritet dhe motivet nga Veriu në Jug. “Brumi i Jetës” ka mbledhur artistë popullorë që kanë prezantuar traditat e vendeve nga vinë.

Në video-storien nga VOA, mund të ndiqini disa pjesë gjatë këtij festivali.