U mbajt festivali i poezisë, organizuar nga shoqata kulturore “Prokult”

Sot, më 18 gusht 2018, në Kullën e Zahir Pajazitit në Orllan të Podujevës u mbajt Festivali i Poezisë, organizuar nga OJQ” Prokult” me drejtor Fatmir Halimi.

Programi filloi me një minutë heshtje për vdekjen e Adem Demaçi dhe të shkrimtarëve të tjerë që ndërruan jetë brenda këtij viti.

Po ashtu u bë përurimi i numrit të pare të revistës “Orfeu”, Kryeredaktor i revistës, Asllan Qyqalla, foli për vlerat e materialin e mbarështuar në këtë numër të “Orfeut”, shkruan Bota Sot.

Festivali Kombëtar i Letërsisë dhe Ditët e Diasporës është organizuar nga Shoqata Kulturore “Prokult” dhe i përkrahur nga Ministria e Diasporës dhe Ministria e Kulturës së Republikës së Kosovës. Pas këtyre pikave u mbajt Ora Letrare, ku me vargje të tyre u paraqitën disa poetë nga vende të ndryshme shqiptare.

Në fund, juria e përbërë nga kryetari, Milazim Kadriu dhe anëtarët Mezini-Saraçi dhe Riza Grajçevci, përcaktuan fituesit.

-Vendi i tretë poeti Odhise Plaku, Tiranë
-Vendi i dytë poetja Naxhije Doçi, Prishtinë
-Vendi i pare Musa Jupolli, nga mërgata. /KultPlus.com