Sot fillon rrugëtimi i garuesve të Kosovës në ‘Lojërat Mesdhetare’

Garuesit e Kosovës do të fillojnë garat mesdhetare në Oran të Algjerisë, ku lojërat do të zgjasin nga 25 qershor deri në 5 korrik, shkruan KultPlus.

Ekipi i Kosovës është në përbërje prej 39 sportistëve, 16 trajnerëve dhe tre gjyqtarëve.

Xhudo
Distria Krasniqi (-52 kg)
Akil Gjakova (-73 kg)
Loriana Kuka (-78 kg)
Laura Fazliu (-63 kg)
Flaka Loxha (-57 kg)
Erza Muminoviq (-48 kg)
Arbër Kullashi (-81 kg)
Shpati Zekaj (-100 kg)
Trajnerë: Driton Kuka dhe Majlinda Kelmendi
Boks
Donjeta Sadiku (-60 kg)
Bashkim Bajoku (-52 kg)
Shpetim Bajoku (-63 kg)
Patriot Behrami (-69 kg)
Lorent Murati (-57 kg)
Trajnerë: Besim Brahimi dhe Faton Xhakli
Mundje
Egzon Shala (-125 kg)
Alban Sopa (-74 kg)
Trajner: Sylejman Shala
Karate
Elhami Shabani (-75 kg)
Fortesa Orana (+68 kg)
Melos Gashi (-84 kg)
Albulenë Gërvalla (-55 kg)
Adelina Rama (-61 kg)
Trajner: Ylber Syla dhe Nazmi Gashi
Atletikë
Muhamet Ramadani (hedhje e gjylës)
Astrit Kryeziu (800 m.)
Gresa Bakraqi (3000 m.)
Alaudin Suma (hedhje e diskut)
Trajnerë: Shaban Ramadani dhe Bajram Duja
Not
Alush Telaku (flutur: 100m., 200m., 50m)
Vanesa Beka (bretk. 50m. dhe 100m.)
Trajner: Kujtim Kito
Shigjetari
Hazir Asllani (70m. ind)
Edi Dvorani (70m. ind)
Valmir Gllareva (70m. ind)
Trajner: Fehmi Bylykbashi
Shenjëtari Sportive
Nexhat Sahiti (10 m. pist. ajër)
Drilon Ibrahimi (10 m. pushk. ajër)
Trajner: Fehmi Berisha
Taekwondo
Arbër Azemi (-68 kg)
Arbër Bajra (-80 kg)
Trajner: Nuhi Gashi
Tenis
Vesa Gjinaj
Vullnet Tashi
Trajner: Jeton Hadërgjonaj
Pingpong
Fatih Karabaxhak
Kreshnik Mahmuti
Trajner: Dardan Imami
Gjimnastikë
Elvis Çitaku
Valëza Rama
Trajner: Abeliana Bregu dhe Besart Maqastena

Badminton

Rinor Gllareva
Trajner: Lulëzim Haziri
Gjyqtarë:
Latif Demolli (boks)
Fatmir Salhija (xhudo)
Besart Vitia (karate) /KultPlus.com