Po pushkatohej nga 11 ushtarë dhe ai nuk e ndalte buzëqeshjen

Georges Blind  ishte një francez që ishte anëtar i rezistencës franceze gjatë Luftës së Dytë Botërore, dhe është interesante se kur po pushkatohej, ai nuk e ndalte buzëqeshjen

Blind u arrestua në Belfort nga një patrullë naziste më 14 tetor 1944. Më 24 tetor, me të burgosur të tjerë u dërgua nga Belfort në një kamp në Schirmeck, Alsace.

Dy ditë më vonë, ata u transportuan në kampin e përqendrimit në Dachau, duke arritur atje në fund të tetorit.  Gjermanët përdorën ekzekutime të shumta talljeje për të provuar që të verbërit të hiqnin dorë nga informacioni, por Blind refuzoi të flasë me kapësit e tij, dhe kështu e ekzekutuan.

Blind vdiq në të ashtuquajturin ‘Arbeitslager Blechhammer’ në Blachownia ąląska, Poloni, në tetor 1944. Ai u ekzekutua nga skuadra e pushkatimit. Fotografia ishte një ekzekutim talljeje si një përpjekje për të bërë Georges Blind të flasë.

Nuk dihet data e saktë e vdekjes së tij.

Një ushtar gjerman mori fotografinë në Belfort, Francë. Imazhi u botua në të gjithë botën kryesisht në gazeta dhe revista. /gazetametro.net/ KultPlus.com