Sot datëlindja e Pergolesit, kompozitorit të njohur italian të periudhës së Barokut

Si sot, më 4 Janar të vitin 1710 u lind Giovanni Battista Pergolesi, një kompozitor, organist dhe violinist italian i kohës së Barokut.

Ndër veprat më të njohura të tij, ku edhe sot ekzekutohen janë Stabat Mater, kompozim sakral, i cili e kompozoi disa javë para vdekjes. Vepër e cila popullaritetin më të madh e morri pas vdekjes së kompozitorit.

Kompozim tjetër i njohur i tij ka qenë edhe vepra “Salve Regina”, të cilën keni hasur ta dëgjoni edhe në filmin Farinelli, të Gerard Corbiau.

Pjesë nga veprat e tij mund t’i dëgjoni edhe në filmin “The Mirror” të Andrei Tarkovsky.

Vdiç si 26 vjeçar nga tuberkulozi. / KultPlus.com