Poetja arbëreshe mes fituesve të çmimit poetik “Zërat në shkretëtirë”

Një çmim për poeten arbëreshe Giuseppina Demetra Schiro në edicionin e tretë të çmimit ndërkombëtar të poezisë “Zëra në shkretëtirë”.

Në seksionin D, poezia në gjuhën arbëreshe ka fituar vendin e dytë Giuseppina Demetra Schiro me poezinë e saj “Nina Nana”

“Sa e madhe është dashuria? provoni të këndoni një ninullë. Një ninullë kur përsëritjet e tilla thaumaturgjike lagin qepallat me ujë trëndafilash e fjalët… një ninullë me delikatesë e disa valëve të cilat edhe nëse humbasin, gjithnjë mirëpriten nga krahët e fortë të detit. Një përrallë pa fund me timbër muzikor të fjalëve tona. Giuseppina Demetra Schiro”

Kreu i Komunës së Horës së Arbëreshëve Rosario Petta ka uruar poeten për çmimin duke e konsideruar atë një çmim për dedikimin konstant të “historisë sonë dhe kulturës arbëreshe nga njëpoeteshë gjithmonë e impenjuar në studimin dhe përcimin e gjuhës tonë, historisë e traditës së komunitetit tonë”./ KultPlus.com