Gjipe: Gjiri i Shqipërisë, aty ku endet një dëshirë e zjarrtë

Prestigjiozet e huaja vijojnë të magjepsen nga bukuritë përallore të rivierës shqiptare. Së fundi ka shkruar për plazhin e Gjipesë e përditshmja austriake “Der Standard”.

“E ndodhur 50 kilometra nga kufiri grek, ngjason me gjiret e Kretës: askush nuk është më i ngjashëm me Gjipenë sesa gjiri i Preveli-t. Atje ndjehesh si në periudhën e viteve80-të. Dhe atje qoftët shqiptare direkt pranë plazhësh shijojnë aq mirë sa edhe keftedes greke,” përcjell albinfo.ch. “Kanioni i Gjipesë ngjason edhe me kanionin greke Samaria, vetëm me më pak shtigje ngjitjeje”.

Plazhi i Gjipesë ndodhet mes Vlorës dhe Himarës. Për të arritur atje mundet me furiostrada ose ecje me këmbë gjysëm ore.