Ulja e dënimit për Pjetër Ndrecaj, Syla: Shteti duhet me iu hakmarrë ndryshe

Gjykata Themelore në Gjakovë gjatë ditës së sotme për herë të dytë ka marrë vendim ndaj të akuzuarit Pjetër Ndrecaj. Trupi gjykues e ka dënuar atë me 24 vjet e 6 muaj burgim.

Ndërkaq në mars të vitit 2019 Gjykata e Apelit e kishte ndryshuar aktgjykimin e shkallës së parë duke e dënuar Pjetër Ndrecaj me burgim të përjetshëm për vrasjen e bashkëshortes dhe vajzës së tij.  

Vendimi i marrë sot nga Gjykata Themelore në Gjakovë ka nxitur debat dhe ka ngjallur pakënaqësi në mesin e shumë njerëzve. Ndër ta është edhe aktivistja Mirishe Syla e cila nëpërmjet një statusi në rrjetin social Facebook ka shkruar se Ndrecaj arsyetohet nga një sistem që dhunën ndaj grave e sheh si normë dhe e mirëmban të tillë.

Më poshtë mund ta lexoni statusin e saj të plotë:

Ky vrases e ka vra bashkeshorten Valbonen dhe vajzen nente vjece Klaren – perpos qe ka ushtru dhune ndaj tyne per kohe t’gjate para vrasjes. Tash ky kriminel arsyetohet nga nji sistem qe dhunen e burrave, e sidomos dhunen ndaj grave, e sheh si normen dhe e miremban si te tille.

E na qe mundemi me bo dicka, e qesim ktu ne Facebook zemerimin tone edhe m’duket hala shpresojme qe nashta ndikon dikun.

Shtetit duhet me iu hakmarre ndryshe./ KultPlus.com

Pjetër Ndrecaj i ulet dënimi për vrasjen e gruas dhe të vajzës

Për herë të dytë Gjykata Themelore në Gjakovë ka marrë aktgjykim dënues për të akuzuarin Pjetër Ndrecaj.

Trupi gjykues me kryetar Gëzim Pozhegun e ka dënuar atë me 24 vjet e 6 muaj burgim.

Pjetër Ndrecaj në nëntor të 2018 ishte dënuar me 24 vjet burgim për vrasjen e bashkëshortes, Valbonës, dhe vajzës së tij.

Por në mars të 2019 Gjykata e Apelit e kishte ndryshuar aktgjykimin e shkallës së parë duke e dënuar atë me burgim të përjetshëm për vrasjen e bashkëshortes dhe vajzës së tij, në fshatin Brekoc të Gjakovës.

Apeli kishte vlerësuar se gjykata e shkalles së parë, nuk i ka vlerësuar në mënyrë të drejtë rrethanat rënduese. Por aktgjykimet e Gjykatës Themelore në Gjakovë dhe asaj të Apelit u hodhën poshtë nga Gjykata Supreme, e cila kishte kërkuar që procesi të kthehej nga fillimi.

Supremja kishte konstatuar se në aktgjykimin e shkallës së parë ishin bërë shkelje esenciale të procedurës penale, ku më pas Gjykata e shkallës së dytë kishte kaluar mbi këto shkelje. Në gusht të vitit 2018 34 vjeçarja Valbona Marku bashkë me vajzën e saj 9 vjeçare u qëlluan me kallashnikov nga bashkëshorti i saj Pjetër Ndrecaj./ Insjaderi/ KultPlus.com