“Gladiatori” mund t’i kthehet arenës vdekjeprurëse

Regjisoi veteran Sir Ridley Scott është duke punuar në vazhdimin e filmit të famshëm “Gladiator”.

Këtë e ka bërë të ditur një producent i filmit ikonë të vitit 2000. Doug Wick ka thënë se regjisori është duke tentuar të bëjë vazhdimin, por është para vështirësive pasi askush nuk dëshiron të bëjë një film vetëm për hatër të pjesës së parë që shënoi sukses.

“Ridleyt do t’i pëlqente ta bënte. Por, problemi mbetet që gjithçka të jetë në letër”, ka thënë producenti Wick. “Të gjithë ata që janë përfshirë në pjesën e parë do të donin ta realizonin të dytën, mirëpo është sfidë sepse askush nuk dëshiron të bëjë film hije të të parit”, ka shtuar producenti. “Puna në skenar është problem kreativiteti. Ridley është duke punuar, por bëhet fjalë për një projekt që duhet të jetë i duhur. Krejt kjo punë është sfiduese”, ka thënë Wick, transmeton KOHA.

Plani për vazhdim është duke u realizuar, ani pse personazhi kryesor i filmit, Maximus Decimus Meridius, të cilin e luan aktori i njohur Russell Crowe, ka vdekur. Vitin e kaluar, producentët Walter F. Parkes dhe Laurie Mac-Donald kanë thënë se vazhdimi duhet të jetë 25 ose 30 vjet pas asaj që ndodh në filmin e parë.

“Ne jemi duke punuar me regjisorin Scott. Është një punë që nuk do ta realizonim nëse nuk do të ndjenim se është momenti i duhur. Gjithashtu jemi duke punuar me një skenarist të mrekullueshëm, siç është Peter Criag”, ka thënë Laurie MacDonald. Bashkëshorti i saj ka konfirmuar se rrëfimi do të jetë 25 ose 30 vjet pas asaj që ndodh me Gladiatorin e parë. Më parë është spekuluar se filmi i ri do të rrëfejë për Lucius, djalin e Lucillas dhe nipin e Commodusit, të cilin e luan aktori i njohur Joaquin Phoenix.

Periudha e shtjellimit ka dhënë sinjale se do të jetë për Luciusin, por nuk dihet nëse aktori Spencer Treat Clark do të kthehet për të përsëritur rolin. Walter dhe Laurise kanë punuar si producentë ekzekutivë në filmin e parë, që u realizua në vitin 2000. Atëkohë filmi tuboi hiq më pak se 11 nominime për Oscar dhe fitoi pesë sosh. Crowe u shpërblye me çmimin për Aktorin më të Mirë, ndërsa filmi u shpall më i miri i atij viti. Aktori së fundmi ka treguar se gati sa nuk kishte refuzuar rolin e Gladiatorit. Mendjen ia kishte mbushur producenti Walter Parkes, që i kishte thënë se regjisori veteran do të jetë në krye të filmit.

“E kam lexuar skenarin dhe mendova se nuk ishte as film. Por, Parkes më tha se do të jetë film për vitin 184 para Krishtit, se do të jem një gjeneral romak dhe se do të kem përkrah regjisorin Ridley Scott. Kjo më mjaftoi që të pranoja rolin”, ka thënë Crowe.