Gratë në art: 100 artiste që duhet t’i njihni

Para 100 vjetëve gratë u lejuan të studiojnë artin, pasi që prej kohësh akademitë e arteve i dominonin meshkujt, ndaj dy autore kanë botuar librin “I love woman in arts” me qëllimin luftimin e pabarazive gjinore në akademitë e artit, shkruan KultPlus.

Sipas piktorit Georg Baselitz gratë “nuk mund të pikturojnë mirë” dhe se ato s’mund të marrin çmime të mëdha për punët e tyre. Tutje, në vitin 2015 në një intervistë, ai pati thënë se grave iu mungonte ambicia.

Megjithë realitetin se 60% e të diplomuarve janë gra, ende ka paragjykime të tilla të pabarazisë gjinore që janë të ngulitura në artet gjermane.

Ndaj dhe artistet Bianca Kennedy dhe Janine Mackenroth kanë botuar librin “I love women in arts” me rastin e 100-vjetorit të pranimit të grave në akademitë e artit. /KultPlus.com

https://www.dw.com/en/women-in-art-100-female-artists-you-should-know/a-53959863