Në Soma u hap sot Pazari i objekteve të pazakonta

Në Prishtinë, në Soma Book Station, sot ka nisur dita e parë e Pazarit të Objekteve të Pazakonta.

Gjëra antike, orë të ndryshme, libra nga Libraria Dukagjini, fotografi të printuara të realizuara nga Alban Nuhiu, çanta, figura të ndryshme dekoruese për shtëpinë tuaj, qafore e shumë gjëra të tjera mund t’i gjeni në këtë pazar, i cili u hap sot.

“Pazari do të mbahet sot, të martën e të mërkurën, prej orës 12:00 deri në orën 20:00. Ideja është që të përkrahen këta artistë, pasi ne u japim vetëm hapësirën dhe të gjitha fitimet nga shitjet shkojnë për vetë artistët” tregon për KultPlus Nol Shala prej Soma Book Station.

Hapësira në oborrin e Soma është mbushur me plot objekte të pazakonta, objekte të bukura ku secili prej nesh mund ta gjejë veten dhe shijen personale.

Pazari do të mbahet edhe gjatë muajit gusht, në tri data gjatë fundit të këtij muaji.

“Është në interesin tonë që skena kulturore dhe artistike në vend ta ketë një stimulim dhe arsye më shumë për punë” tregon Noli.

Është Gresa Lahu ajo e cila është një prej artisteve që po e ekspozon punën e saj këtu, nën emrin “Clay for the soul”.

“Këtu i kam në zbritje disa prej punimeve që i realizoj vetë, janë punime punëdore nga qeramika dhe të personalizuara, me ngjyra e motive të ndryshme. Janë dy lloje të qeramikës, ajo që pjeket është me dhe të Skenderajit. Unë e përpunoj vetë mellën dhe i jap forma të ndryshme. Çmimet janë prej 3-5 euro” tregon Gresa.

Pazari i Objekteve të Pazakonta vazhdon të jetë i hapur me çmime modeste, për ata të cilët duan të blejnë objekte të ndryshme, të bukura, më të vjetra por funksionale dhe të cilat meritojnë vendin në hapësirat tuaja të preferuara. / KultPlus.com