Gresë Lahu sjellë ekspozitën “Nature in and out”

Gresa Lahu këtë të shtunë do të sjellë ekspozitën “Nature in and out”, në Traffic Gallery, shkruan KultPlus.

Fjalën “keramikë” kur e dëgjojmë na kujtohen filxhanët e kafesë ose pllakat, ose shume gjëra të tjera që na shërbejnë për të jetuar më lehtë. Duke përdorur qeramikën për të bërë art, dhe duke e studiuar, më ka lënë mbresa fakti që i gjithë materiali për qeramikë si mella dhe ngjyrat vijnë nga natyra, është një copë e tokës me të cilën unë krijoj diçka”, ka thënë artistja në njoftimin e kësaj ekspozite.

“Dhe siç e dimë njeriu duke punuar me tokë qoftë duke e punuar për të sjellë fryte si perimet ose pemët, qoftë duke e përdorur për të krijuar diçka .. ai kontakt me natyrën kthehet në meditim sepse siç e kam dëgjuar shpesh nga bujqit si shprehje “toka ta thith energjinë e keqe”, ose kam parë artikuj si puna me qeramikë e shëron depresionin. Duke u bazuar edhe nga përvojat personale dhe duke e parë këtë fenomen tek të tjerët kam filluar të dashurohem edhe më shumë në natyrë dhe në punën me qeramikë, dhe në çdo punim kam paraqitur natyrën tonë njerëzore dhe lidhjen që e kemi me natyrën rreth nesh”
, ka shpjeguar artistja Lahu lidhur me këtë ekspozitë.

Ekspozita do të hapet këtë të shtunë duke filluar nga ora 20:00 në Traffic Gallery./KultPlus.com