Një grua e fortë kur njëherë ju jep lamtumirën, ajo do të shkojë përgjithmonë!

Nga Stephanie Reeds

Një grua e fortë do të jetë mbështetëse e juaja. Ajo do të u’a kap dorën fort dhe pastaj do të vrapoj bashkë me juve në stuhi. Ajo do t’i përballojë edhe testet më të vështira që i bën jeta. Secilën pengesë ajo e përqafon dhe e sheh si një mënyrë për të mësuar diçka të re. Ajo do ta dorëzojë veten e saj krejtësisht tek ju.

Ajo do të besojë tek ti, veçanërisht atëherë kur ju e keni të vështirë të besoni tek vetja. Ajo do ta pranojë secilën pjesë defektive tënden, vetëm sepse ajo ju dashuron më shumë se sa që mund ta thotë me fjalë. Ajo do të dal nga rruga e saj vetëm për të qenë aty me ty… por, këto do ti bëjë vetëm nëse është e sigurt që ndjenjat e tua për të janë të vërteta.

Kur një herë gruaja e fortë ta kuptojë që është duke e humbur kohën e saj me personin e gabuar, ajo do të ik përgjithmonë. Ajo do të shkojë dhe ju kurr nuk do të mund ta gjeni një mënyrë për ta rikthyer atë.

Një grua e dashuruar do të jetë gjithçka për ty. Ajo do të u’a jap që të dyja, edhe zemrën edhe shpirtin, për aq kohë sa do të jetë e bindur se këto ndjenja janë të përbashkëta. Por, kur njëherë ta shoh se është duke e humbur dashurinë e saj tek dikush që thjesht nuk është i denjë për të, ajo do të largohet sa hap e mbyll syt.

Ju mund të mendoni se ajo do ta tërheqë vendimin e saj, do të qaj, do të ju lutet për t’u rikthyer dhe do ta fajësojë veten që ka bërë gabim, mirëpo ju do gaboheni plotësisht.

Sepse një grua e fortë, lamtumirën e thotë në mënyrën e saj të veçantë.

Ajo është ai lloj gruaje e cila nuk do t’i humbas lotët e saj mbi diçka për të cilën ka vendosur t’i jap fund. Nëse ajo tashmë e ka marrë vendimin për të ju lënë, ajo me shumë gjasë do të ketë pasur mjaft arsye të mira për ta bërë këtë. Ajo mesiguri është ndjerë se në atë lidhje s’ka mbetur më asgjë për të.

Një grua e fortë nuk do ta ketë të vështirë për ta braktisur dikë ose diçka që e lëndon atë. Ajo do t’i vlerësojë momentet e mira, dashurinë që i keni dhënë dhe mësimet që i’a keni mësuar, por kur më në fund ajo të jetë e gatshme për të ju dhënë lamtumirën, ju nuk do të jeni në gjendje ta ndaloni atë.

Nuk po them se nuk do t’i rëndohet zemra, por ajo do ta gjejë një rrugë për ta gjetur veten dhe për ty kthyer prap në këmbët e veta. Ajo do të mbijetojë pa ty, besomë.

Ajo është e guximshme kur është puna tek lumturia e saj. Ajo e di se kudo që jeta do ta hedh dhe pavarësisht se sa fort do ta godasë, ajo do të jetë mjaftueshëm e fortë për t’i mbijetuar stuhisë dhe do të jetë mjaftueshëm krenare sa për ta lënë zemrën e saj të ndjejë përsëri.

Një grua e fortë nuk do ta vajtojë humbjen tënde, ajo nuk do të lejojë dëshpërimin ta pushtojë. Në vend të kësaj, ajo do të ngritet sikur Dielli dhe do ta bëjë më të mirën për të ecur para.

Një gjë është e sigurt: Kur një grua e fort vendos t’ua jap lamtumirën, ajo do të shkojë përgjithmonë./curiousmindmagazine.com / KultPlus.com

8 arsyet pse një grua e fortë bën kaq shumë armiq

Ajo nuk kishte frikë të ngrihej e të mbronte ato që besonte, prandaj i bëri armiq ata që donin që ajo të pengohej e të rrëzohej…

Ajo ishte më e fortë se shumica e grave, sepse ajo jetonte me integritet dhe guximin e bindjeve të saj, por nganjëherë ajo pyeste veten se pse ndihej kaq e vetmuar.

Kur ajo shikoi rreth vetes, ajo e kuptoi se ajo kishte vetëm disa njerëz të vërtetë të cilëve mund t’u besonte.

1. Ajo e mban veten me standarde më të larta

@Pixabay

Ajo nuk kishte frikë të ëndërronte shumë për veten dhe të ishte ambicioze. Ajo e dinte se çfarë dëshironte të bëhej dhe ajo u sigurua të bënte gjithçka në fuqinë e saj për të jetuar ëndrrat e saj.

Njerëzit të cilët ishin shumë të ndrojtur për të parë ëndrrën e saj të madhe filluan të mos e durojnë atë për suksesin e saj.

2. Ajo ishte e vërtetë dhe e ndershme edhe kur lëndohej

@Pixabay

Ajo kurrë nuk i lë pasojat e të thënit të të vërtetës që ta pengojnë atë e të mos bëjë gjënë e duhur.

Nëse ajo duhej të ishte e hapur për gabimet e saj, edhe nëse ato do ta fusnin në vështirësi, ajo nuk hezitoi t’i diskutonte. Nëse asaj iu desh të përballej me dikë që po bënte gabim, ajo nuk hezitoi aspak.

3. Ajo kurrë nuk lejoji që dikush të tregonte mungesë respekti ndaj saj

@Pexels

Ajo qëndroi një grua e fortë sepse e dinte vlerën e saj.

Ajo e vlerësoi veten dhe dinjitetin e saj, dhe ajo nuk do të toleronte askënd që do të përpiqej ta bënte atë të kërkojë falje se është e fuqishme. Ajo u sigurua se u trajtua ashtu siç e meritonte dhe njerëzit që dëshironin ta minonin forcën e saj, filluan ta kenë zët.

4. Ajo dashuroi me gjithë zemrën e saj

@Pexels

Ajo kurrë nuk u ruajt nga njerëzit që i donte dhe ajo dha gjithçka që kishte, edhe kur u lëndua.

Ajo i trajtoi njëlloj njerëzit që shpifnin për të dhe shfrytëzonin mirësinë e saj dhe respektin që ua dha të gjithëve.

5. Ajo nuk deshi t’ia dijë se çfarë mendonin njerëzit e tjerë për të

Ajo nuk u kap në mbajtjen e aparencës.

Ajo nuk i lejoi njerëzit e tjerë ta kontrollonin atë me kritikat e tyre të vazhdueshme dhe opinionet negative mbi të. Ajo vazhdoi të jetojë sipas rregullave të saj dhe të ndiqte bindjet e saj edhe kur njerëzit u përpoqën ta ulnin.

6. Ajo ishte e lëndueshme dhe i përballte të tjerët me pasiguritë e tyre

@Pixabay

Ajo nuk kishte frikë ta “zhvishte” zemrën, sepse e dinte se nuk kishte asgjë për të cilën të kishte turp.

Pasiguritë e saj, të metat e saj dhe dobësitë e saj ishin në ekspozim si një shenjë e vetë-pranimit të vetes dhe guximin e saj. Jo të gjithë mund ta përballonin ndershmërinë e saj, sepse preferonin të pretendonin se ishin të përsosur dhe kështu ata ikën larg saj.

7. Ajo e donte veten fort

@Pexels

Ajo e dinte veten jashtë dhe brenda, çdo forcë, çdo dobësi e çdo gjë të çuditshme dhe ajo e pranonte veten plotësisht.

Kur njerëzit u përpoqën ta kritikonin dhe ta bënin atë të urrente vetveten ashtu siç ata e urrenin veten, ata dështuan në mënyrë të mjerueshme, sepse ajo kishte një ndjenjë të lartë vetëvlerësimit që ata kurrë nuk do ta gjenin tjetërkund.

8. Jetoi me bindje dhe integritet

@Pixabay

Pavarësisht nga ajo që njerëzit thanë apo bënë, ata kurrë nuk mundën ta nxirrnin atë nga rruga që ajo shtroi për veten e saj.

Ajo i njihte pritshmëritë e saj për veten dhe standardi i përsosmërisë së karakterit që donte të arrinte dhe ajo kurrë nuk kompromentonte me të. Është e lehtë për një grua me karakter të fitojë armiq.

Përkundër tërheqjes së zemërimit të njerëzve që do të donin ta shihnin atë të penguar dhe duke rënë, ajo arriti ta mbante kokën lart dhe vazhdoi të jetonte sipas standardeve të saj.

Ajo nuk u frikësua lehtësisht sepse e dinte se forca e saj do të lejonte vetëm shokët e saj të vërtetë që e donin të qëndronin pranë saj dhe kjo ishte gjithçka që kishte rëndësi për të! / Shkollaesuksesit / KultPlus.com