Osmani për dënimin e serbit për dhunim gjatë luftës: Drejtësia e vonuar është drejtësi e mohuar

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka reaguar mbi dënimin me 10 vjet burgim të policit serb Zoran Vukotiq për dhunim gjatë luftës.

Në reagimin e saj, presidentja Osmani dënimin e Vukotiq e ka quajtur një përparim të rëndësishëm, pasi për herë të parë një polic serb është dënuar për përdhunim gjatë luftës në Kosovë.

“Një përparim domethënës sot – për herë të parë, një polic serb është dënuar për përdhunim gjatë luftës. Por mos të harrojmë se drejtësia e vonuar është e drejtësi e mohuar. Ne kemi nevojë për përgjegjësi dhe drejtësi për mijëra gra të tjera kosovare që nuk e kanë marrë ende atë”, shkroi Osmani në Twitter, përcjell KultPlus.

Gjykata Themelore në Prishtinë ka dënuar sot me dhjetë vjet burgim, Zoran Vukotiqin për krime lufte kundër popullatës civile, përkatësisht dhunim seksual ndaj një gruaj shqiptare në Komunën e Vushtrrisë. Ndërkaq, ky është rasti i parë që dikush dënohet për një krim të tillë në Kosovë nga gjykatat vendore. / KultPlus.com