Ekspertiza e saj shkencore shërbeu edhe për Bluetooth dhe Wifi, përderisa Hollivudi gjithnjë e trajtoi si objekt seksual

Hedy Lamarr e lindur në Austri është konsideruar si gruaja më e bukur në botë nga kolegët e saj të Hollivudit në vitet 1940 dhe 50, tani është subjekt i një dokumentari i cili tregon se si puna e saj shkencore ishte bazike për komunikimin modern, shkruan The Guardian, përcjellë KultPlus.

Hedy Lamarr ka një histori të jashtëzakonshme : një zonjë magjepsëse e Hollivudit në industrinë e filmit, u trajtua gjithnjë si një objekt seksual duke bërë që të nënvlerësohet aspekti i saj intelektual. Por ekspertiza e saj shkencore ka arritur në një zbulim të madh në teknologjinë ushtarake duke hapur kështu rrugën për metodat e komunikimit bashkëkohor, si Bluetooth dhe Wifi.

Ky film i prodhuar nga Susan Sarandon do të tregojë historinë e Lamarrit kryesisht përmes kasetave të padëgjuara në një intervistë të dhënë në revistën Forbes në vitin 1990, 10 vite përpara vdekjes së saj në Florida. Gjatë intervistës ajo i shpjegon gazetarit interesin e saj për teknologjinë duke thënë se “Shpikjet janë të lehta për mua”. “Unë mendoj se kam ardhur nga një planet tjetër”, kishte thënë ajo gjatë intervistës./ KultPlus.com